Tende cenik za vsak žep

Poleti si vsak želi najti senčni prostor, kjer se lahko sprosti in ohladi. Pri tem je tenda obvezna, saj se lahko namesti skorajda povsod. In čeprav veliko ljudi misli, da so drage, temu sploh ni tako! Sam delam v trgovini in lahko povem, da se najde prava tenda za vsak žep. Za tende cenik morate preprosto vprašati prodajalca in povedati, kakšen je vaš proračun.

Najbolj kakovostne tende so sicer res dražje, vendar vam lahko odkrito povem, da se tudi cenejše dobro odrežejo. Za tende cenik je namreč značilno, da vedno naraste pred poletje. Zato se vam splača misliti vnaprej in montirati svojo senco že pred tem. Takrat so cene veliko bolj prijazen vsakemu žepu.

Morda tega ne bi smel govoriti, ker si delam škodo, ampak jaz vidim situacijo tako: če nekomu daš popust in mu ponudiš dobro storitev, se bo vračal. Zato naš tende cenik ne prilagajam preveč, ko pride poletje. Nekateri trgovci močno povišajo cene, meni pa je važno, da imam zadovoljne stranke, ki se bodo vračale in mojo trgovino priporočile naprej.

Zakaj bi poleti spreminjal tende cenik, če je takrat tako veliko povpraševanje? Stranka bo vedno šla tja, kjer je cena nižja. Zato raje dam nižjo ceno in imam na ta račun več strank. Ta taktika preverjeno deluje, saj imam veliko rednih strank in kadar vprašam ljudi, kjer so slišali za nas, mi pogosto povejo, da od prijateljev.

Zato je boljše, da se tende cenik ne napihne preveč, saj bodo pametni kupci opazili razliko. Če imaš pozimi eno ceno, poleti pa to kar podvojiš, bodo seveda šli k drugemu prodajalcu! To je čisto enostavna logika. Zato svetujem vsem prodajalcem, ki ponujajo tende – naj bo vaš tende cenik stalen skozi celo leto! Na ta način si boste zagotovili reden dotok strank, ki se bodo rade vračale in ne bodo mislile, da jih skušate opehariti.