Šli smo v Akvarij Piran

Vedno, ko smo na obali, želimo raziskovati. Tako da si vedno prej pogledamo, kaj si lahko ogledamo in kam lahko gremo. Tokrat smo se odločili za Piran in obiskali akvarij. Otroci so ravno prav zrasli, da jim bo to zanimivo, kajti do sedaj so bili premajhni. Prvo smo si pogledali obratovalni čas, da ne bomo hodili zastonj, da smo se organizirali.

Ker je bil prekrasni dan, smo šli peš iz Portoroža do Pirana. Hoja ob morju in po soncu je bila prijetna, ker še ni bilo tako zelo vroče. Hodili smo eno uro in pol, ker smo si vzeli čas. Ko smo prišli v Piran, pa smo si pred odhodom v Akvarij privošči še sladoled, midva z možem pa kavico. Potem pa smo šli. Otroka sta neizmerno uživala in imeli smo se res lepo.

Videli smo:

  • Raznovrstna bitja, ki živijo v slovenskem morju,
  • Morskega pajka,
  • Veliko kirnjo,
  • Pisane ustnače.

Gospa nam je vse lepo razložila, otrokoma je bilo zelo zanimivo, uspelo jima je pobožati ribo, to pa je naredilo njihov ogled še bolj zanimiv. Ko smo odšli in sem ju vprašala, kaj si bosta najbolj zapomnila, je seveda bilo to, da sta lahko pobožala ribo.

Tudi midva z možem sva uživala, ko sva videla, katere živali živijo v naše morju. Tako smo vsi skupaj videli nekaj zanimivosti in tudi izvedeli nekaj novega. Ker je bilo otrokom tako všeč, sva s odločila, da Akvarij naslednje leto ponovno obiščemo vsi skupaj. To so dnevi, ki so zelo lepi in se jih pozneje še dolgo spominjaš.