Skrbno izbrane zunanje žaluzije so lahko izjemno učinkovita zaščita pred vročino

Dejstvo je, da so tudi žaluzije izjemno pomemben del prav vsakega objekta. Zunanje so na primer lahko odlična zaščita pred vročino. Na trgu so na voljo najrazličnejši sistemi, različne vrste lamel, barve in še kaj. Pri izbiri pa se je najbolje usmeriti kar na kakšen dober vodič, ki vas bo pripeljal do najprimernejše izbire za vaš dom.

Vsekakor imajo zunanje žaluzije še druge številne prednosti in ne samo tiste, ki smo jo uvodoma omenili. V prvi vrsti torej poskrbijo za dovolj učinkovito preprečevanje segrevanja steklenih površin, s tem pa tudi notranjosti prostorov oziroma objekta. Omogočajo skrbno ravnanje in varčevanje z energijo, ne nazadnje pa žaluzije lahko lepo vizualno dopolnijo objekt z nadvse modernim izgledom.

 

Nadometne ali podometne zunanje žaluzije

Tako kot številni drugi produkti oziroma elementi za naš dom, se tudi zunanje žaluzije delijo na več kategorij. Izbiramo na primer lahko med nadometnimi ali pa podometnimi. Za nadometne je značilno, da je maska žaluzije vidna, vidna so tudi sama pritrdila, ki so lahko pritrjena čelno ali pa bočno. V tem primeru je možnost integracije s komarniki.

Skrbno izbrane zunanje žaluzije so lahko izjemno učinkovita zaščita pred vročino

Za podometne je značilno, da je maska že vgrajena v samo fasado, da so vodila vidna in prav tako je možnost integracije s komarniki. Na voljo pa so tudi takšne podometne, kjer so vodila potopna oziroma povsem skrita.

 

Potopna vodila za še bolj popoln videz vaše fasade

Vodila na žaluzijah so torej lahko vidna ali pa nevidna. To je odvisno od izbire vrste žaluzije. Seveda vam bodo strokovnjaki priporočali, da se odločite za potopna oziroma nevidna vodila. Zagotovo največja prednost tega sistema je ta, da so omarica in vodila povsem skrita, in sicer v samo fasado. Omenjeno pa seveda močno pripomore k bolj izpopolnjenemu videzu prav vsakega objekta, tudi vašega. Zunanje žaluzije se namreč v tem primeru povsem zlijejo s fasado.