Simona Šket je ženska, ki je premagala raka

Rak je vrsta bolezni, za katero vse pogosteje zbolevajo ljudje pri nas pa tudi drugje po svetu. Obstaja kar nekaj vrst raka, med drugim tudi takšne oblike, ki naj bi bile neozdravljive. Ko se človek sooči s takšno boleznijo, je prisotnega veliko strahu, nemoči, obupa. Dejstvo pa je, da tovrstna bolezen ne izbira let. Za njo lahko namreč zbolijo tudi otroci.

Posamezniku, ki zboli za rakom, je precej lažje, če ima v okolici ljudi, ki ga tolažijo oziroma mu pomagajo. Prav tako je bistveno, da takšna oseba pozna vsaj eno osebo, ki je raka premagala. Tako dobi tudi neko upanje v ozdravitev. Prav vsi pa bi morali poznati žensko, ki je za rakom zbolela že pri štirih letih in ga kasneje tudi premagala. To je Simona Šket.

 

Kdaj je Simoni uspelo premagati raka

Za rakom je Simona Šket zbolela, ko je imela komaj štiri leta. Šele ko je kasneje končno prisluhnila sebi oziroma svojemu telesu, ji je to zahrbtno bolezen uspelo povsem premagati. Do danes je pomagala že več kot 2000 ljudem s takšno boleznijo.

Simona Šket je ženska, ki je premagala raka

Večino časa je Simona Šket kot otrok preživela po bolnišnicah. Bolj je ko vedela, kako zelo bolna je oziroma s kako težko boleznijo se bori, vse večja je bila njena želja po življenju. Posledično se je pričela neutrudno boriti zanj.

 

Bolj ko se človek dotakne dna, bolj se lahko odrine navzgor

Ena od ključnih misli, ki jih Simona Šket postavlja v osredje, je tudi ta, da bolj ko se posameznik dotakne dna, bolj se lahko odrine navzgor. Pravi tudi to, da tedaj, ko se človek posti, lahko pridobi največ moči. Navdušujejo jo predvsem vrhovi, ki jo izjemno privlačijo. Meni, da jo nekaj vleče navzgor in ko se odloči za določen cilj, ga mora doseči.

 

Rak se je ponovno pojavil v času nosečnosti

Najbolj potrta je bila Simona Šket, ko je bila stara 25 let. Skoraj je že diplomirala, ko je izvedela, da se je rak ponovil. A vztrajala je najprej in dosegla, da ga je dokončno premagala.