Privoščite si dober vzglavnik, če želite dober spanec

Sama ne prenesem navadnega vzglavnika, moj vzglavnik mora biti anatomsko izoblikovan. Ko sem bila mlajša, mi ni bilo pomembno, kakšen je bil moj vzglavnik, glavno, da sem ga imela. Sedaj pa je moj spanec odvisen od njega. Ko grem kam na dopust, ne boste verjeli, ampak moj vzglavnik gre z menoj.

Začelo se mi je dogajati to, da hčerka občasno spi pri nama in vedno mi vzame moj vzglavnik, ker pravi, da na njem boljše spi. Vse bi bilo rešeno, če bi jaz enostavno naročila novi vzglavnik in tako bi imeli dva. Sama pa tega nisem naredila, ampak sem potem vedno spala na navadnem. Čisto vedno, me je tisti dan bolela hrbtenica.

Sama sebi sem rekla, kako dolgo bom še odnašala, da ne grem kupit novega?

Saj veste, za to je potreben čas in prav nič rada ne grem v mesto po službi, ker je gneča. Lahko bi ga naročila preko spleta, a vseeno ga ne upam, ker bi ga prej rada videla v živo. Takšni vzglavnik ne moreš kupiti, kar tako, ker so različno visoki in zato si ga ne morem kupiti preko spleta. 

Nič mi ne preostane drugega, kot da po službi grem končno po novi vzglavnik in tega dam hčerki, če ji je tako dober. Poznam občutek, ko se navadiš na dober vzglavnik in če se je ona navadila nanj, zakaj ji ga potem ne bi enostavno dala in si sama šla kupit novega. 

Končno sem šla do trgovine in si izbrala novi vzglavnik, precej dragi so ti anatomsko izoblikovani vzglavniki, od tistih navadnih. Vseeno pa nisem hotela tvegati nekaj evrov, da bi potem doma imela spet slabega in spet ne bi spala in bi se prebujala v bolečinah. 

Sedaj imava vsaka svoj vzglavnik in spanje je kot v pravljici.