Pistacija je zdrava ampak v omejenih količinah

Vsak ima svoj prehrano in nekako na to prisega, tako sem jaz vedno zdravo živela, ker sem vedno pazila kaj dajem v usta, ko pa sem spoznala sovjega dragega, sem bila šokirana, ker je bila pistacija na njegovem dnevnem jedilniku. Saj ne rečem ,da ni je del zdravo, skoraj nič sladkarij in belih stvari, vendar je pretiraval, kajti pistacija je pri njemu bila povsod. Ko sem mu govorila, da ni zdravo, da poje toliko tega, jo je jedel veliko manj.

Že ko sem mislila, da sva to razčistila, da ne more jesti toliko pistacije, pa je prišel z izjavo, da je pistacija zdrava za telo, kaj vse vsebuje in da je bilo prav, da jo je jedel vsak dan. Pa smo spet bili tam, ko ni muh. Enostavno mu nisem mogla več dopovedati, da ne sme jesti toliko tega, ker je bil prepričan da je dobro, ker je tako slišal od strokovnjaka. Potem sem se le spomnila, da pa ga lahko omejim. Da me ni takoj prekinil, sem začela, da je pistacija zdrava in da jo lahko je vsaki dan, samo da mora vedeti koliko. To ga je malo presenetilo in začel me je poslušati, kajti zavedal pa se je, da bi lahko bilo še kako res, da je ni zdravo pojesti preveč, on pa ko jo začne jesti ne neha, tako pa pistacija ni več tako zdrava. 

Malo za šalo, malo za res, sem mu rekla, da mu bom začela delati dnevne paketke in tako bo točno vedel, koliko lahko poje. Bil je za, tako jaz kupim velik paket in potem pistacijo razdelim na male dnevne paketke, ki so dovolj za en dan. Sprva se je temu smejal in velikokrat mi je ukradel kakšen paketek več, sedaj pa že ve, da je pistacija zdrava v omejih količinah in pridno poje vsak dan le en paketek in čisto nič več. Zmaga je moja!