Ne pozabite na delovne rokavice, ko greste delat na vrt

Kako jezna sem nase, ko grem na vrt in začnem delati brez rokavic, to se mi zgodi kar pogosto, čeprav imam delovne rokavice, samo se mi tisti trenutek ne da iti ponje. 

Doma imamo velik vrt in vsakih nekaj dni je treba vrt tudi urejati. Včasih nimam časa in na hitro naredim, kar je treba. Le redko si vzamem več ur za vrt, ko pa si vzamem resnično čas, takrat si dam gor delovne rokavice in me ne kar nekaj časa z vrta. Tista kratka opravila pa po navadi vedno delam brez rokavic in potem imam še več dela, ker si moram očistiti roke in urediti nohte. 

Vedno sem jezna nase, kadar delam brez rokavic, ampak prav nič ne morem, takšna sem. Kolikokrat sem si že rekla, da ne grem na vrt brez rokavic in sem že šla in bom še šla. To vem. Kajti ko nimam namena iti na vrt in nekaj z vrta potrebujem, grem iskat in takrat delovne rokavice ne dam gor, pa vedno najdem nekaj za delati. Na hitro kaj uredim.

Najbolj smešno pa je to, da si res želim imeti lepe nohte in mi končno zrastejo in so lepi, jaz grem delat na vrt in delovne rokavice ostanejo v garaži. Čeprav vem, da si lahko uničim nohte, sem tako trmasta, da se mi ne ljubi do garaže. Dokler bom počela tako, se lahko kar sprijaznim, da ne bom imela lepih nohtov. Najlepše nohte imam na morju, ko ni vrta in ni zemlje, na kateri bi delala. Ko pridem domov, pa se spet vse spremeni, ker na delovne rokavice pozabim in tako so moji nohti hitro uničeni in koža na rokah ni več tako gladka, kot je bila do tedaj. 

Ne pozabite na delovne rokavice, ko greste na vrt, ker vam bo žal. Navadite se nanje in jih nosite vedno.