Ne pozabite, da je nega telesa ravno tako pomembna, kot je nega obraza

Včasih zaradi obveznosti in hitenja pozabimo na nego telesa, kar je čisto normalno, so pa ljudje, ki resnično skrbijo za svoje telo vsak dan in prav tako jim je zelo pomembna nega telesa, kar je zelo lepo. Pred kratkim sem šla na pijačo z eno znanko, ki mi je povedala, da je vsak večer v kopalnici slabo uro, ker da ogromno na nego telesa in obraza. To me je presenetilo, kajti jaz sem največ v kopalnici 10 minut, ker vse naredim tako hitro. 

Seveda pa jaz nisem dober primer, kakšna naj bo nega telesa, ker premalo pozornosti posvečam svoji koži, to vem in sem prepričana, da je tako. Lahko vam samo povem, da se s kremo za telo namažem povprečno enkrat na teden, seveda je to veliko premalo. Ko sem bila na pregledu kože, so mi povedali, da imam suho kožo in da naj se več mažem, pa jih kaj dosti nisem upoštevala. Zavedala sem se tega in še danes se zavedam, pa me vseeno čas prehiti, da moja nega telesa ni takšna, kot bi morala biti.

Jaz, ko grem v kopalnico, ne mine 5 minut, ko mi nekdo trka po vratih. Tako, da nimam te sreče, da bi imela vsak večer eno uro mira v kopalnici, kot ga ima znanka. Tako bi tudi moja nega telesa bila pravilna. 

Zavedam se, da so to samo izgovori in da je nega telesa še kako pomembna, da bi si lahko vzela čas, da se namažem s kremo vsak dan. Tega ne more nihče reči, da nima časa, prav tako jaz ne. To ti vzame le nekaj minut na dan. 

Moja koža je suha, potrebovala bi nekaj vlažilnega in hranljivega za kožo, tako bi poskrbela za pravilno nego telesa, ne pa da še kar iščem izgovore. Moja koža sigurno ni takšna, kot bi morala biti, nega telesa pri meni ni takšna, da bi bila ponosna, bom pa v prihodnosti poskrbela tudi za to.