Naša strešna kritina mi je bila na začetku zelo lepa

Pri hiši smo morali na novo prekriti streho. Prepričana sem bila, da bo to vse uredil mož, pa ni bilo čisto tako. Mož me je začel spraševati, katera strešna kritina bi bila meni lepa, jaz pa o teh zadevah res nisem imela pojma. Bolj, kot sem mu to tudi govorila, bolj je on od mene pričakoval, da povem, kakšna bi bila primerna strešna kritina na naši strehi. Res ga nisem razumela, želela sem, da on odloči, da se on pozanima, ker je moški in točno ve, kako stvari stojijo, saj ima kakšne prijatelje, da jih lahko vpraša za nasvet in ne mene.

Tako sem popustila in skupaj sva šla gledat strešne kritine, da se za eno odločiva. Še tam je bil čisto neodločen in na koncu se meni res ni ljubilo več in sem sama odločila, katera strešna kritina bi bila primerna za našo hišo. Sprva mi je bila lepa, potem pa ne več. No, ko so hišo prekrivali sem bila vesela in tudi strešna kritina mi je bila lepa, ko pa je nekaj časa minilo, pa se mi je zdelo, da bi druga barva naredila veliko lepšo hišo. 

Mojega moža prav nič ni zanimalo, zanj je bilo dovolj, da je bila streha zamenjana in nikoli se ni več pogovarjal o strehi. Tudi če sem se jaz želela, je hitro zamenjal temo, ker mi je rekel, da se mu ne ljubi pogovarjati o strehi, ker je sedaj nova in to je to.

Malo me je presenetil, saj sem se hotela samo pogovarjati, ker sem bila jezna, sem še bolj poudarila, da mi barva ni več lepa in da bi lahko bolj sodeloval pri izbiri in bi danes lahko imela čisto drugo barvo, ki bi bolj spadala na streho. Ko je slišal, da mi strešna kritina ni všeč, pa je bil mnenja, da sem sama kriva, ker sem jo sama izbrala.