Metražno blago za prte

Vse več je modernih hiš, kjer so prostori pusti in ni zaves, tepihov in prtov, nekako imajo gospodinje vse manj dela, če teh stvari v hiši ni, sama pa obožujem, ko lahko kupim metražno blago za prte in vsake toliko zašijem nov prt, ki krasi našo jedilno mizo.

Pri meni gre nekako tako, da so prti usklajeni z prazniki, ki prihajajo, tako kupujem metražno blago v barvah praznikov, ki prihajajo in zašijem nov prt. Če prihaja Božič obvezno zašijem prt v rdeči ali zlati barvi, če pa se bliža Velika noč potem je metražno blago v rumeni barvi.

Tako si jaz polepšam moj dom, da se v njemu počutim lepo, ker sem zelo rada doma v svojem domu in nisem človek potovanj. Meni dom pomeni vse in če se v mojem domu počutim lepo, potem sem srečna. Marsikdaj mi kdaj katera prijateljica reče, naj grem potovat in uživat, a se ne zaveda, da jaz uživam v svojem domu tako, da kupim metražne tkanine in si kaj zašijem, tudi zavese barvno zamenjam vsake toliko, pa ne boste verjeli, kako se energija v hiši spremeni. 

Vsi bi morali večkrat barvno spreminjati svoj dom, kako pa sami veste, nekateri bi zamenjali tepih, drugi naredili steno v drugi barvi, to je tudi nekaj dobrega za vaš dom, da se energija spreminja, jaz jo spreminjam, ko kupujem metražno blago za prte in si vsake toliko zamenjam prt. Lahko rečem, da imam že navado, da vsako nedeljo zamenjam prt in ko me prime, že vzamem v roke metražno blago in zašijem novega in še bolj posebnega. 

Ker se mi metražno blago nabira, se lahko z vzorci poigram in naredim res posebne prte. Danes jih šivam že z takim veseljem, da včasih zašijem prt za darilo in kupim metražno blago točno v takšni barvi, ko vem, da je prijateljici všeč.