Marende si lahko pripravimo zjutraj in jih porazdelimo čez dan

Vsak človek bi moral na dan zaužiti vsaj tri večje obroke, torej zajtrk, kosilo in večerjo. Vmes pa je dobro, da si pripravimo kakšen manjši prigrizek, ki ni nujno celoten obrok. Zato si lahko že zjutraj, ko začnemo dan, pripravimo marende za celoten dan v naprej. Marende so lahko ali kakšen sendvič, kosmiči in drugi prigrizki. 

Marende si lahko tudi pripravimo, ko moramo oditi v šolo, faks ali pa v službo. Ker med šolanjem nimamo veliko časa med posameznimi urami, sploh pa kasneje na faksu, kjer ni organiziranega odmora za kosilo ali malico, je dobro da si s seboj prinesemo marende. Med samim odmorom po navadi nimamo zadosti časa, da bi se odpravili v kakšno trgovino in si kupili prigrizek, zato je najbolje, da si prigrizek vzamemo s seboj. Prav tako si lahko marende pripravimo, ko gremo v službo, tako, da lahko med časom kosila oziroma malice, čas porabimo zgolj za to, da pojemo prigrizek in nam tako ni potrebno še iskati hrane ali pa si je pripraviti. 

Marende si lahko pripravimo zjutraj in jih porazdelimo čez dan

Marende si lahko pripravimo tudi za čas, predno gremo delati kaj fizičnega, na primer kak šport ali pa telovadba v fitnesu. Če bi radi imeli kar se da velik učinek telovadbe, je potrebno, da zaužijemo veliko proteinov, saj le te pripomorejo pri rasti in celjenju mišic. Zato si lahko pred telovadbo pripravimo visoko proteinski prigrizek. To so lahko jajca, piščanec z rižem in podobno, saj sta piščanec in jajca odlična vira proteinov. Poleg tega pa lahko popijemo še kakšen proteinski napitek, kateremu lahko dodamo še nekaj kofeina, da bomo med telovadbo polni energije.  

Marende nam tako tudi pomagajo, ker so lahko odličen vir energije, saj če čez dan ne pojemo veliko, nima telo ničesar, iz kje bi lahko črpal energijo in se lahko zato prej utrudi. Z rednim prehranjevanjem, pa telesu tako damo več energije za pokuriti.