Kožni rak je nekaj kar je potrebno takoj preveriti pri dermatologu

Prijateljici se je pred leti pojavilo neko znamenje na trebuhu. Tega prej seveda nikoli ni imela in tako ji je padlo v oko. Nenavadno ji je bilo, da je dobila zelo temno znamenje. Rekla je da bo to malo spremljala ampak je seveda čez čas malo pozabila na to. Potem pa je spet enkrat pogledala in zagledala nekaj nenavadnega. Okoli znamenja se ji je naredil rdeč obroč in ta je bil iz dneva v dan večji.

To jo je zelo zaskrbelo, kar bi seveda vsakega in je šla k zdravniku. Zdravnika je zelo zaskrbelo. Takoj jo je poslal k dermatologu, ki se na te zadeve malo bolj spozna. Seveda zdravnik je takoj pomisli, da je to kožni rak. Ko je dobila termin za dermatologa, ki je bil seveda pod hitro, je dermatolog vzel vzorec tega znamenja in ga poslal naprej na raziskave. Ko je dobil rezultate, jo je takoj poklical. Rekel je da gre za kožnega raka in da je potrebno celotno znamenje takoj odstranit, plus tisto kar je bilo rdeče okoli znamenja. Takoj je šla nazaj in, znamenje so ji takoj odstranili. Bila je zelo vesela, da je šla do zdravnika in da ni čakala predolgo. Tako si je rešila življenje. Zdravniki in dermatologi so bili zelo prijazni in reagirali so urgentno.

Kožni rak ni nekaj s čimer se lahko hecamo, je resna zadeva, ki jo je potrebno spremljati še nekaj let po ozdravitvi. Moja prijateljica še dandanes gleda svoje telo in opazuje, če je kaj novega, kar je zelo dobro. vsakič ko pride izpod tuša, se pogleda in oceni, če je kaj novega. Tako lahko spremlja, če se kožni rak vrača ali ne. To se lahko seveda pripeti komurkoli, zato je dobro, da vsi spremljamo svojo kožo in opazujemo, vse novosti ni nujno, da so ravno dobre.

Kožni rak je nekaj kar je potrebno takoj preveriti pri dermatologu