Karpalni kanal moje frizerke

Ko se enkrat navadiš na sovjega frizerja, potem težko zamenjaš, da ti ureja in dela pričesko kdo drug. Tudi sama sem navajena na svojo frizerko, ta pa je dobila izvid karpalni kanal na roki in delala vedno manj. Bila je lastnica lokala in sama enostavno nisem šla tako dolgo k frizerju, dokler ona ni imela časa zame. Sedaj, ko sem bila pri njej, pa se je videlo, da dela bolj počasi in da jo roka boli. 

Povedala mi je za karpalni kanal in rekla da odnaša z operacijo, ker je okrevanje kar dolgo. Enostavno si sama ni želela tega, vendar ni imela vpliva, karpalni kanal je značilen za določene poklice in za frizerje je. Videlo se je, da se matra, da enostavno ne ve, kako bo speljala vse skupaj. Kajti  frizerski salon je bil njen in imela je ogromno svojih strank, kako bo sedaj ona vsem povedala, da je nekaj časa ne bo.

Vsak se boji, če mu posel katerega dela prinaša zaslužek za življenje, tako se je bala tudi sama. Ko sem jo jaz videla, kako težko dela in da še ni sprejela odločitve za operacijo, sem ji rekla, da se ne more tako igrati, ker bo pripeljalo do tega, da enostavno sploh ne bo morala opravljati sovjega dela, tako  pa je rešitev, da si karpalni kanal operira in tako čim prej ozdravi ni nadaljuje svoje delo naprej.

Takrat ji je dalo misliti, da je res boljše, da gre na operacijo čim prej, kajti lahko se njeno stanje roke samo še poslabša. Tudi sama sem bila v skrbeh, kdo bo moja nadomestna frizerka ta čas, ko nje ne bo, ampak bom že zdržala in počakala, da se vrne z zdravo roko, do takrat pa me bodo frizirale njene delavke, po njenih navodilih. Moja frizerka je šla karplani kanal operirat samoplačniško in tako je kmalu prišla v salon malo pogledat in po komandirat, seveda ni delala, le kontrolo je imela preko, glavno je, da smo jo videli, da se vrača, ker je bil karpalni kanal uspešno operiran.