Kakšno znanje in izkušnje mi je klicni center omogočil?

Ko sem se prvič soočila z delom, ki ga klicni center zahteva, ni bilo ravno lahko. Naletela sem na ogromno izzivov in resnično sem potrebovala dolgo časa, se mi je takšno delo postalo domače. Od tega, da sem prejela vprašanja na katera nisem imela odgovora, do tega, da sem naletela na ogromno prekinjenih klicev. To, da sem poslušala ne profesionalne odzive tudi ni bila redkost.

Sčasoma sem se sicer navadila na vse izzive. Vsa vprašanja, ki sem jih prejemala, na katere nisem znala odgovoriti, sem si skrbno pisala in skupaj z mentorjem našla načine, kako se soočiti z njimi. Na takšen način sem prejela vedno manjkrat kakšno vprašanje, s katerim se je klic lahko tudi končal. Med tem je klicni center postajal mnogo bolj prijetno okolje za delo. Marsikdo seveda ni bil najbolje navdušen na tem, da prodajni svetovalec ni vedel vsega.

Ena izmed neprijetnih stvari, s katerimi me, je klicni center soočal so bili zagotovo prekinjeni klici, še preden sem lahko povedala stavek do kraja. Na začetku sem mislila, da je bila po nesreči prekinjena linija, ampak ko sem nekajkrat poklicala nazaj, sem na precej neprijeten način izvedela, da se je klic namenoma prekinil iz druge strani. Kljub temu da je to seveda zelo neprofesionalno in sem na začetku vse to razumela preveč osebno, pa sem se čez čas navadila in me takšni dogodki niso več spravili s tira.

Najbolj neprijetna stvar, na kateri sem delala najdlje časa, pa je zagotovo, neprimerna komunikacija, ki je bila včasih celo žaljiva. V začetku sem seveda odgovarjala nazaj in se zapleta v pogovor, ki se ni končal dobro. Nato sem imela taktiko, da, da sem takoj, ko se je takšen način začel, pozvala, če se lahko komunikacija nadaljuje preko elektronskih sporočil, če je bila tema pogovora takšna ali pa sem enostavno zaključila pogovor čim hitreje. V vsakem primeru je klicni center zahteval komunikacijo iz naše strani na visokem nivoju. Kasneje pa sem takoj prekinila pogovor ter z mirnim tonom sporočila, da bi želela, da se pogovor nadaljuje v poslovnem bontonu, če je možno, lahko pa seveda brez slabe vesti zaključimo pogovor na tej točki. In tako sem osvojila večji del dela, ki ga klicni center zahteva, za najbolj efektivne rezultate.