Igre na srečo igra vedno moj sosed

Lahko rečem, da je to fant, ki je do mene kot soseda zelo prijazen, vedno me ogovori in marsikaj mi tudi pove, tokrat me je ustavil in začel govoriti, kako ti igre na srečo lahko prinesejo denar. Nisem ga čisto razumel in sem ga vprašal ,če on igra igre na srečo in je rekel da igra športne stave. Ker sem ga to vprašal, pa se je razgovoril na veliko, kako on to igra in kaj gleda, da potem kaj dobi. Mene te stvari res ne zanimajo, enostavno nisem vedel, kako se mu naj izmuznem, ko je tako na široko to govoril, ker ni nehal.

Potem sem pa rekel, a moram počasi iti, ker grem v službo in da naj mu igre na srečo prinesejo srečo. Lahko rečem da je zelo prijazen fant, vendar od kar je pustil srednjo šolo, ne hodi niti v šolo, niti v službo, to pa da igra te igre, meni osebno ni prav nič všeč, ker igre na srečo te lahko potegnejo globje. Po moje bi bilo najboljše zanj, da bi šel delat, kajti tole res ne bo prineslo kaj dobrega. 

Ko sem že pozabil na to, da sosed igra igre na srečo, sem se pogovarjal z mamo in povedala mi je, da je zapravil vse prihranke, ker je nekaj igral in sedaj je moral iti delat, ker ga starša nista več hotela podpirati. Podpirala sta ga prej, ko se jima je smilil, ker je bil doma, ko pa sta izvedela, da so bile vmes igre na srečo sta znorela, kajti ni šel samo njegov denar, tudi ves denar, ji sta ga dala onadva njemu.

Sedaj, ko je minilo nekaj časa in sem fanta srečal v mestu, je bil nasmejan, dobrovoljen in povedal mi je da dela in da se ima lepo. Vseeno sem bil vedno odkrit z njim, tako sem mu kar rekel, da dobro, da ne igra več igre na srečo in da je ratal tako fejst fant.