Delovna obutev za doma

Že nekaj časa premišljujem, da mi ti navadni nizki copati ne odgovarjajo, danes pa sem poslušala po televiziji, kako priporočljivo je imeti peto visoko od 2 do 3 cm. Pomislila sem, da je delovna obutev kvalitetna in ima malo dvignjeno peto. Čudno se sliši, ampak jaz sem se odločila tisti trenutek, da si bom kupila takšno obutev za po hiši. 

Kasneje sem se še spomnila na mojo staro mamo, vedno je nosila takšno obutev po hiši, nje niso nikoli videl, da bi obula nizke copate, pravzaprav bi mi bila zelo čudna. Tako sem prišla do odločitve, da je zame primerna prav delovna obutev. Šla sem v našo trgovino, kjer delajo več vrst obutve, tako imajo moderno obutev, športno, elegantno in tudi delovna obutev je pri njih. Ko sem jaz probala to obutev, sem šele začutila, kako prijetna je ta delovna obutev in ni čudno, da jo ponekod po službah nosijo. Kupila sem kar dva para, ker vedno hodim v istih copatih tudi zunaj in potem se te umažejo, tako bo ena delovna obutev v hiši in druga zunaj, da ne bom uničevala tistih v hiši. 

Sedaj vedno nosim te copate, če se lahko tako reče, meni so res dobri in udobni, sedaj se mi zdi, kot da se tudi lepše držim, da pazim na svojo držo, ker me delovna obutev k temu vzpodbuja, saj ima malo pete. Kaj sem študirala tako dolgo, da tega nisem pogruntala že prej, pa vedno sem gledala staro mamo, vendar to mi je bila delovna obutev za stare in nisem nikoli pomislila, da bi nosila takšne copate. Sedaj se prav spominjam, da mi je stara mama včasih rekla, kako lahko nosim tako nizke copate in da to ni zdravo, a je nisem jemala resno, kdo od mladih pa danes posluša starejše, ki po navadi za nas pametujejo. No, sedaj pa je prav prišla delovna obutev, ko sem spoznala, da je zdrava.