Če vas bolijo noge lahko pomagajo tudi kompresijske nogavice

Kar nekaj časa nazaj so me začele boleti noge, sprva nisem polagala dosti pozornosti, danes pa nosim kompresijske nogavice, ki mi pri tem še kako pomagajo. Začele so me pravzaprav boleti, ko sem zamenjala sovo službo in sem šla delat stoječe delo, sama sem bila prepričana, da grem na boljše, pa mi je bilo kar kmalu žal, ker res nisem pričakovala, da me bodo tako bolele noge. Ko sem se potožila moji sodelavki je rekla, da je pri njej bilo čisto isto in da sedaj nosi v službi kompresijske nogavice in da ji je veliko boljše. Povedala mi je tudi kje kupi kompresijske nogavice, ker njej so tiste močne medicinske premočne in jih ne more nositi, zato raje naroči preko spleta ene, ki niso tako močne.

Sama sem vseeno šla v lekarno po kompresijske nogavice, ker sem želela imeti močne, problem pa je že nastal, ko sem jih hotela obleči, jaz jih nisem mogla obleči, jaz sem mislila, da me bo pobralo, če bi mogla to nositi, resnično si nisem predstavljala, da kdo nosi takšne kompresijske nogavice. Kako? Saj to ni mogoče, mi je takrat rojilo po glavi. Nazaj jih nisem mogla nesti, ker sem jih probala, tako so ostale neuporabne doma, ne vem, če jih bom kdaj sploh lahko nosila. Tako sem kompresijske nogavice isto naročila preko spleta, tako kot sodelavka, te so me ravno prav stisnile, da sem lahko normalno delala. Ko sem to povedala sodelavki, se mi je pošteno nasmejala, ker je ona naredila isto, vendar ji ni bilo jasno, da me je opozorila in da sem vseeno šla kupit močne kompresijske nogavice in da nisem verjela njej.

Sedaj me noge ne bolijo več vsak dan, pride še kakšne dan, ko me bolijo, vendar to ni nič v primerjavi z prej, ko so me bolele čisto vsak dan, kompresijske nogavice so res dobre, če vas bolijo noge in če imate stoječe delo, že kot preventiva.