Ko sem bila na enem skupinskem dogodku, sem naletela na osebo, ki mi je povedala, da je na sončnično olje kar občutljiva. Namreč, na tem dogodku je bilo kar nekaj hrane in med njimi tudi kar nekaj različnih solat.
Prepričana je bila da je ena od ni jih bila začinjena z sončničnim oljem, čeprav še ni vedela katera. Sicer ni imela alergijske reakcije ampak je začutila neko težo v želodcu, kot da bi jo zapeklo, zato je ta občutek res ni bil všeč. Sončnično olje pa ima res veliko količino omega 6 maščobnih kislin, za kar pa lahko res spodbuja vnetja še posebej če ta ni v ravnotežju z omega 3 maščobnimi kislinami, čeprav se mi je na začetku zdelo zelo nenavadno, da bi bil kdo občutljiv na določeno olje.
Čeprav nisem bila prepričana katero olje je bilo uporabljeno v kateri solati, sem pa zato bila prepričana, v kateri solati je bilo sigurno uporabljeno oljčno olje, saj sem ga tudi zelo dobro okusila. Najverjetneje zaradi tega, ker je šlo res za ekstra deviško oljčno olje linije je imelo res bogat okus. Namreč oljčno olje je bogato z nenasičenimi maščobami in antioksidanti, za kar pa sigurno je zdrav tudi za naše telo, še posebej pri zmanjševanju vnetja in podpiranju zdravja srca. Prav tako ima nižjo točko dimljenja in zaradi vseh svojih antioksidantov je tudi bolj stabilno pri zmerni toploti. Tudi sama ga zelo rada porabljam v solatah in kuhanju na srednjih temperaturah.
Strinjala sem se z njo da je za zdravje in tudi za vsakodnevno uporabo ekstra deviško oljčno olje je boljša izbira in da je morda sončnično olje bolj primerno za cvrenje, a še vedno pa sem mnenja da je stvar okusa, saj navsezadnje so tudi meni bile vse solate zelo dobre in priznam tudi, da razlike v oljih niti nisem toliko opazila in zaznala, da bi lahko točno povedala, katre sestavine so bile kje uporabljene, a vendar sem razumela njeno situacijo.