sl
hr

Medgeneracijski center Rečica ob Savinji


V okviru projekta bomo obnovili tudi objekt, imenovan Hranilnica v samem trškem jedru na Rečici ob Savinji. V objektu so predvidene predvsem kulturne in mladinske dejavnosti. Občina želi obnoviti obstoječi objekt, ki bo predstavljal medgeneracijsko središče v občini Rečica ob Savinji in bo prispeval k uspešnejšem delovanju mladih in razvoju kulture v Rečici ob Savinji.

V kletni etaži, katere zadnja stena je vkopana v teren, se predvideva ureditev prostorov za delovanje medgeneracijskega središča in prostorov za druženje. Ureditev prostorov naj bi omogočala tudi izvedbo drugih aktivnosti (različna predavanja, predstavitve …). V tej etaži se uredijo tudi sanitarije, prostor za bankomat, kotlovnica ter čajna kuhinja.
V nadstropni etaži se uredi knjižnica, turistično informacijska pisarna, sanitarije ter manjša kuhinja, ki je namenjena za uporabo ob različnih prireditvah, ki se prirejajo na trgu. V mansardni etaži se predvidi pisarna, arhiv in večnamenski prostor – otroške delavnice … Mansardna etaža se uredi, če se izkaže, da za takšen poseg ni potrebno izvajati nesorazmerno velikih gradbenih oz. statičnih posegov v objekt.

Zunanja podoba objekta se v čim večji meri ohranja. Odstranijo se vsi elementi, ki so posledica gradbenih posegov v preteklosti in negativno vplivajo na zunanjo podobo objekta. Pri izdelavi dokumentacije se upošteva že izdelano projektno dokumentacijo za ureditev trškega jedra.

Organizator mreže

Urška Selišnik
Tel.: (03) 839-18-38
GSM: (031)692 848
E-mail: ursa.selisnik@obcina-recica.si

odtis dediscine
N;
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke