sl
hr

Medgeneracijski center Ludbreg


           

V sklopu projekta Medgen borza, bomo v Ludbregu vzpostavili Medgeneracijski center Ludbreg, s sedežem na Trgu Svetog Trojstva 16, ki se nahaja v vzhodnem delu dvorca Betthyany. Trenutno so tu prostori Društvo upokojencev. Prostori se bodo uredili tako, da bodo primerni za izvajanje načrtovanih aktivnosti projekta.

V centru bodo: soba namenjena dnevnemu varstvu starejših, predavalnica, računalniška soba in info točka (svetovalna pisarna).

Prostor namenjen dnevnemu varstvu starejših bo opremljen z medicinsko posteljo in kuhinjo z obzirom, da je tu predvidena aktivnost Oskrba in pomoč, ki vključuje dnevno varstvo starejših oseb s toplim obrokom in možnostjo medicinske oskrbe-medicinska gimnastika, merjenje krvnega tlaka, fizioterapija idr..
Predavalnica bo namenjena izvajanju različnih aktivnosti in dogodkov (kulturnih, zabavnih, športnih), za izobraževanje (tečaji za prostovoljce in družinske oskrbovalce), ter skupno preživljanje prostega časa vseh generacij. Obenem se bodo tu izvajale aktivnosti Odtisa dediščine - kulturno družabnega srečanja katerega namen je prenos znanja od starejših k mlajšim in obratno, v obliki neformalnega učenja. Prostor se bo v okviru izvajanja dnevnega varstva uporabljal tudi kot jedilnica.
Informacijska učilnica, v sklopu katere bo vzpostavljena info točka, bo namenjena nadaljnjemu usposabljanju uporabnikov (delo na računalniku) ter preživljanju prostega časa (uporaba interneta) v medgeneracijskem središču.
V Medgeneracijskem centru Ludbreg se bodo izvajale aktivnosti, ki zagotavljajo izvajanje standardiziranega programa za sobivanje generacij, aktivno preživljanje prostega časa starejših in mlajših oseb, kakovostno staranje prebivalstva in vseživljenjsko učenje.

 

Organizator mreže

Marijan Makar, mag. oec.
Mob. (098) 176 7345
E-mail: marijan.makar@ludbreg.hr

odtis dediscine
N;
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke