sl
hr

Medgeneracijski center Gaber - Loška dolinaMgc Gaber


V okviru projekta Medgen borza smo v Loški dolini obnavili objekt nekdanje upravne stavbe podjetja Svea d.d. v industrijski coni Gaber v Starem trgu.

Obnova stavbe je bila kot predvidoma končana v začetku leta 2015. Po obnovi je sledila oprema in sredi februarja so se v novi center prenesle aktivnosti, ki so se že izvajale v okviru Medgen borze.

V objektu je predvideno izvajanje dejavnosti in uveljavljenih programov na področju medgeneracijskega sodelovanja, vse življenjskega učenja, kakovostnega preživljanja prostega časa za vse generacije, vključevanje socialno slabše vključenih skupin in aktivnega staranja.

V centru se v spodnji etaži, zaposleni, s pomočjo prostovoljcev, izvaja dnevno varstvo za starejše z možnostjo toplega obroka, dnevni center aktivnosti in svetovalna pisarna za starejše z info točko. Spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja je namenjena sodobno opremljena otroška igralnica za najmlajšem, starše, stare starše ali varuške, del stavbe pa je namenjen izvajanju humanitarne dejavnosti.

V zgornji etaži so prostori namenjeni delovanju različnih društev in organizacij, večja sodobno opremljena predavalnica in multimedijska soba za medgeneracijsko druženje ter info točko (brezplačna tel. št. za informiranje in koordinacijo prostovoljcev).
V okviru projekta v centru izvajamo različne prostočasne dejavnosti in prireditve (delavnice, vadbe, predavanja, predstavitve…), ozaveščali o problematiki staranja prebivalstva (tiskovne konference, razprave, informiranje, predstavitve…), se povezovali z lokalnimi društvi in javnimi zavodi.

S pomočjo Inštituta Antona Trstenjaka izvajamo usposabljanje za medgeneracijske prostovoljce, ki delujejo v centru in izven, usposabljanje za medgeneracijsko druženje ob učenju računalništva ter usposabljanje za družinske oskrbovalce, ki doma oskrbujejo starega, obnemoglega ali dolgotrajno bolnega človeka.

V medgeneracijskem centru smo sredi aprila 2015 izvedli mednarodni dvo dnevni medgeneracijski tabor, kjer smo gostili čez 130 obiskovalcev različnih generacij.

Medgeneracijski center Gaber je v občini nov prostor namenjen vsem generacijam, različnim družbenim skupinam, društvom in organizacijam, kraj srečevanja, sodelovanja in povezovanja v lokalni skupnosti in širše v regiji. In je orodje, ki pomaga krepiti medgeneracijko pomoč v Loški dolini in širše v primorsko-notranjski regiji. Za delovanje Mgc Gaber se je v projektu Medgen borza Občina Loška dolina zavezala, da bo naslednjih pet let nadaljevala to dejavnost ter v ta namen tudi zagotovila sredstva.

  S 1.7.2015 je delovanje Medgeneracijskega centra Gaber z Občine Loška dolina prešlo pod okrilje Javnega zavoda za kulturo, turizem in medgeneracijsko sodelovanje Snežnik.

loskadolina.info/

MC Gaber

Strokovni sodelavec:

Sanja Ivić
Tel.: (01) 705 06 85
040 873 117
Info točka: 080 41 45
E-pošta: sanja.vgc@gmail.com
odtis dediscine

N;
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke